Memoriál Jaroslava Menšíka LZ + BZ malých plemen

16.09.2016 20:40

     Ve dnech 10.-11.září proběhly v Těškovicích Lesní a Barvářské zkoušky malých plemen. Ti kteří běželi po oba dva dny a uspěli absolvovali tím Memoriál Jaroslava Menšíka. Mým záměrem bylo absolvovat alespoň Lesní zkoušky a pokud se zadaří tak i Barvářské.

Tentokrát jsem vedl milou fenku Parson Russel terierku Emu Gurdau v majetku pana doktora Střídy. První den si Elza  (takovou má přezdívku) vybrala trochu smůly a přestože na stopě jsme nesešli, byli jsme ohodnoceni z barvy známkou 2, ostatní disciplíny byly všechny bez zaváhání za 4.

nos, poslušnost, chování po výstřelu, slídění, vodění na volno, odložení s přivázáním a nahánění , to vše za 4.

 

     Druhý den probíhaly barvářské zkoušky a tentokráte šla Elza jako oheň, stopu vypracovala brystně, ale stejně se nám jednou podařilo sejít, takže byla ohodnocena známkou z barvy za 3. Ostatní disciplíny, tentokráte všechny na volno jako vodění na volno, odložení na volno a šoulačka za 4.

Nemohu si odpustit ještě jednu připomínku. Posuzoval nás tento den  pan Jan Coufal a on sám si neodpustil utrousit, po celou dobu své rozhodcovské kariery poprve v životě posuzuji toto plemeno Parson Russel terier a už vůbec jsem neviděl toto plemeno provádět disciplínu  "šoulačka". A byla vskutku brystní.......

Takže jsme si odvezli domů   IIc.. a Ic za LZ a BZ z Memoriálu Jaroslava Menšíka.............